شماره تماس: ۶۷۸۹ ۳۴۵ ۰۹۱۲
ساعت کاری: هر روز ساعت ۱۲ الی ۲۱

وبلاگ

سوکت

سوکت

سوکت یا کانکتور قطعه ای است که بین منبع اصلی و تجهیزات الکتریکی جریان برق را متصل می کند. آن ها به دلیل امنیت زیادی که دارند از قطعات پرکاربرد در صنعت هستند. می توان گفت که اتصال ایجاد شده توسط آن، ولتاژ و جریان بیشتری نسبت به پریزهای خانگی معمولی دارد. کانکتور در صنایع زیادی کاربرد دارد و از آن می توان برای افزایش ایمنی کار استفاده کرد. جنس آن ها از پلاستیک های با کیفیت و ضد آب هست. سوکت صنعتی در انواع 16، 32، 63 و 125 آمپری در بازار عرضه می شوند. برای طراحی و ساخت آن ها از استاندارد های IP44 و IP55 و IP67 استفاده می شود.

 

رنگ کانکتور

رنگ هایی که در کانکتورها استفاده می شود معمولا بیانگر میزان ولتاژ آن است. به طور مثال برای سوکت های 220 ولتی از رنگ آبی و  380 ولتی از رنگ قرمز استفاده می شود.

سوکت صنعتی

سوکت صنعتی طرفدارای زیادی دارد چرا که از امنیت بالایی برخوردار است و معمولا بی خطر است. این مدل کانکتور از پلاستیک ضد آب و با کیفیت بالا تشکیل شده است. از آن ها در مکان هایی که از حرارت بالا برخوردار هستند می توان استفاده کرد. تفاوت سوکت صنعتی با سوکت معمولی نیز در نوع پلاستیک آن است. به طوری که در سوکت معمولی از پلاستیک معمولی نیز استفاده می شود.

 

انواع سوکت صنعتی بر اساس ولتاژ

سوکت صنعتی در انواع سه فاز، نری و مادگی، شبکه و جنگی ارائه می شوند. هر کدام از آن ها از استاندارد های مشخصی برخورد دار هستند.

  • سه فاز

از سوکت سه فاز می توان به جای سه شاخه ها و پریز های سه فاز استفاده کرد. کانکتور سه فاز جریان برق را به طور کامل ساپورت می کند اما در جریانات خنثی نمی توان از آن استفاده کرد. به دلیل اینکه  بارهای الکتریکی جاری در این نوع , به جریان خنثی نیازی ندارند. در سوکت سه فاز از سیم سبزی برای کنترل جریان ارت استفاده می شود.

  • نری و مادگی

سوکت نری و مادگی کاربرد خیلی زیادی در ابزار الکتریکی دارد. از مقاومت و طول عمر بسیار بالایی برخوردار هستند . این نوع در ابعاد و فرکانس های مختلف طراحی می شوند. سوکت مادگی معمولا بر روی برد لحیم میشود. به طور کلی می توان گفت از 12 رنج مختلف ولتاژ ارت در ساخت این کانکتور استفاده شده است. اینکار ضریب اشتباه افراد را به حداقل می رساند.

  • شبکه

این نوع سوکت صنعتی برای ارتباط و انتقال اطلاعات در تجهیزات مختلف الکتریکی استفاده می شود. جنس استفاده شده در سوکت شبکه معمولا از پلاستیک مرغوب است. این کانکتور به انواع مختلفی تقسیم می شود که از معروف ترین آن ها می توان به RJ45 ،RJ11 ،RJ12 ،RJ25 اشاره کرد.
حال به بررسی مختصر این مدل ها می پردازیم:
RJ45
این مدل از سوکت های شبکه کاربرد فراوانی در انتقال اطلاعات و ایجاد ارتباط در شبکه های مخابرات و ساخت مودم ها، رایانه ها و سایر وسایل الکتریکی دارند. در این مدل از 8 پین مسی استفاده شده است که به اتصال انواع مختلف کابل های شبکه کمک می کند.
RJ11 و RJ12
این نوع در ساخت تلفن ها کاربرد دارند. کانکتور های مورد استفاده در تلفن بر اساس کدی که دارا می باشند، ساختار متفاوتی نیز دارند.
به طور مثال کد 11 در شبکه تلفن و استقرار مودم و کد 12 در سیستم های اداری تلفن کاربرد دارد.

  • جنگی

این نوع کانکتور ها در فعالیت های نظامی و جنگی استفاده می شوند. از آن ها برای اتصال بی سیم ها، رادار و ابزار های جنگی دیگر می توان استفاده کرد. جنس مدل جنگی از نوع آلومینیوم است و از مقاومت بالایی برخوردار هستند. آن ها در پین های 1 تا 54 ساخته می شوند و جنس این پین ها از نوع نقره است.

 

سوکت ترموکوپل چیست؟

این نوع سوکت در یک تقسیم بندی جداگانه جای می گیرد، بین دو سر سیم ترموکوپل اتصال ایجاد می کند. مزیت استفاده از این نوع کانکتور در این است که این اتصال ترموکوپل را در مقابل خطرات نویز های الکتریکی محافظت می کند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که اگر اتصال به درستی انجام نشود در ترموکوپل خطای اندازه گیری اتفاق می افتد. برای ساخت سوکت ترموکوپل معمولا از مس، طلا، پلاتین، نقره و تنگستن استفاده می کنند که با توجه به متریال به کار رفته در ساخت، قیمت آن ها نیز باهم تفاوت دارند.

 

انواع کانکتور ها بر اساس نحوه نصب

نصب سوکت های صنعتی با یکدیگر متفاوت است. بر این اساس به سه دسته کانکتور (سیار)، تابلویی (توکار) و دیواری (روکار) اشاره کرد.سوکت یک نقطه اتصال ارتباطی (نقطه پایانی) است که می توانید در یک شبکه نامگذاری و آدرس دهی کنید. برنامه نویسی سوکت نحوه استفاده از API های سوکت برای ایجاد ارتباطات بین فرآیندهای دور و محلی را نشان می دهد. فرآیندهایی که از سوکت استفاده می کنند می توانند در یک سیستم یا سیستم های مختلف در شبکه های مختلف قرار گیرند. سوکت ها هم برای برنامه های مستقل و هم برای شبکه مفید هستند.

سوکت ها به شما امکان می دهند اطلاعات را بین فرآیندهای موجود در یک دستگاه یا در یک شبکه مبادله کنید، کار را در کارآمدترین دستگاه توزیع کنید و به راحتی اجازه دسترسی به داده های متمرکز را می دهند. رابط برنامه های کاربردی سوکت (API) استاندارد شبکه TCP/IP هستند. طیف گسترده ای از سیستم عامل ها از API های سوکت پشتیبانی می کنند. سوکت های i5/OS از چندین پروتکل حمل و نقل و شبکه پشتیبانی می کند. عملکردهای سیستم سوکت و عملکردهای شبکه سوکت امن هستند. برنامه نویسانی که از محیط زبان یکپارچه (ILE) C استفاده می کنند می توانند برای توسعه برنامه های سوکت به این مجموعه موضوعی مراجعه کنند. همچنین می توانید از سایر زبان های ILE مانند RPG به API سوکت ها کدگذاری کنید.

انواع سوکت (ابزار)

سوکت یک ابزار استوانه ای است که در هر انتهای آن سوکت شکل متفاوتی دارد. در یک انتها یک سوراخ منشوری وجود دارد که روی سر یک اتصال دهنده قرار می گیرد. این سوراخ معمولاً شش ضلعی است تا سر پیچ شش سر یا مهره شش ضلعی مناسب باشد. با این حال ، انواع مختلفی از سوکت ها برای نصب انواع اتصال دهنده ها در دسترس هستند. در انتهای مخالف سوکت یک سوراخ مربع شکل وجود دارد که با ابزار دیگری درگیر سوکت می شود.

درایو مربع یا 1/4 ، 3/8 ، 1/2 یا 3/4 اینچ است. سوکت های متریک هنوز از این اندازه ها برای درایو استفاده می کنند. پریزها به تنهایی قادر به تولید گشتاور نیستند. در عوض ، آنها رابطی را بین یک ابزار یا راننده تولید گشتاور و اتصال دهنده ارائه می دهند. نمونه هایی از ابزارهایی که برای سوکت سوکت استفاده می شوند آچارها (شامل سوکت ، ضربه پنوماتیک و آچارهای گشتاور هیدرولیکی) و همچنین ضرب کننده گشتاور و میله های قطع کننده هستند.

مزایای سوکت

یکی از مزایای سوکت ها این است که می توان از یک درایور برای اندازه ها و انواع مختلف اتصال دهنده استفاده کرد. این شامل سوکت های کوتاه ، بلند و باریک است که به فضاهای کاری مختلف می رسند. سوکت های استاندارد به گونه ای طراحی شده اند که روی بست ها با دسترسی مناسب قرار می گیرند و قدرت لازم برای اعمال گشتاور قابل توجه را دارند.

این ابزارها همچنین می توانند ابزارهای شش ضلعی یا بیت های نر را که در بست های سر سوکت قرار می گیرند ، هدایت کنند. علاوه بر این ، سوکت ها معمولاً هزینه کمتری دارند و نسبت به آچارها فضای کمتری نیاز دارند. همچنین ، در صورت لزوم ، می توان از یک نوار افزونه برای دسترسی به اتصال دهنده هایی که دسترسی به آنها سخت است ، استفاده کرد ، که با آچارها گزینه ای نیست. مجموعه هایی در دسترس هستند که مجموعه وسیعی از سوکت ها و بیت های نر را با ابزارهای درایو ارائه می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های تازه

محصولات

محصولات مشاهده شده

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من